Wyjątkowe ozdoby stołu w halloweenowym klimacie

Jesień – każdy słoneczny dzień jest powodem do świętowania, a każdy pochmurny domaga się… odrobiny radości, koloru, smaku! Nie czekaj na halloweenowe: cukierek albo psikus. Zrób coś! Najlepiej coś pysznego! Jako danie dnia, tygodnia, miesiąca Villeroy & Boch poleca dynię i oryginalne ozdoby stołu tworzące porcelanowe kolekcje idealne na jesienny czas.

Dynia, potocznie zwana banią – uwielbiana za kolor i smak, może stać się zarówno główną bohaterką, jak i bazą wielu dań. Wytrawna, kwaśna albo słodka. Podawana na stół w formie misy – jako uzupełnienie kolekcji Old Luxembourg albo w formie musu – w miseczkach z delikatnej porcelany z ręcznie malowanymi zdobieniami.
Ozdoby stołu 2
Kolekcja Old Luxembourg;  Źródło Villeroy & Boch

Ozdoby stołu 11
Miska i cukiernica z kolekcji Floral; Talerz z kolekcji Aqua;  Źródło Villeroy&Boch

ozdoby stołu 11
Kolekcja New Cottage; Źródło Villeroy&Boch

Zapiekane i rumiane

Miąższ bani – doskonały do zup, swoimi możliwościami zaskoczy również wielbicieli zapiekanek, sałatek oraz racuchów. Z ryżem, mielonym mięsem i pomidorami, można go serwować jako danie główne. Pokrojony w kostkę i podpieczony w tymianku, z pomidorami koktajlowymi, rukolą i grzankami – jako sałatkę, a z rodzynkami i wanilią, smażony w głębokim oleju – w formie przepysznego chrupkiego deseru. Biała porcelana: Urban Nature, Flow oraz Modern Grace podkreśli ciepłą kolorystykę dań z dyni. Razem rozpogodzą aurę jesiennych dni.

Ozdoby stołu 3Kolekcja Urban Nature; Źródło Villeroy&Boch

Ozdoby stołu 4
Kolekcja Flow; Źródło Villeroy&Boch

Ozdoby stołu 5
Kolekcja Modern Grace; Źródło Villeroy&Boch

Deser dla… oka!

Zmysłowa uczta nie musi kończyć się wraz ze zniknięciem ze stołu potraw i przystawek. Warto rozsmakować się w… dekoracjach. Dynie rzeźbione i te zastępujące wazony, mogą być ozdobą również w trakcie przerwy kawowej, najlepiej w duecie z kolekcją Anmut Bloom. A w niej: talerze, talerzyki, filiżanki i miski, które rozweselą codzienność i dodadzą charakteru jesiennym celebracjom, takim jak Halloween albo Andrzejki. To nie psikus!

Ozdoby stołu 6Kolekcja Anmut Bloom ; Źródło Villeroy&Boch

Ozdoby stołu z nutą ziół

Przyrządzone z pasją i fantazją, pięknie podane dania domagają się aromatycznych przypraw. Najlepiej świeżo mielonego kolorowego pieprzu. A także: chili, cynamonu, imbiru, czosnku, kuminu. Najwygodniej trzymać je w szklanych pojemnikach szczelnie zamykanych korkiem, dostępnych w kolekcji Artesano Original. Przechowasz w nich również dyniowe pestki oraz olej – idealne do sałatkowych dressingów.
Forma białych naczyń wycisza, wnosi harmonię i spokój. Pasuje zarówno do skromnych, jak i bogato aranżowanych przestrzeni. Jej pomysłowe rozwiązania – takie jak patera-etażerka, sprawdzą się zarówno na stole, jak i na kuchennym blacie. Owoce i warzywa ułożone na porcelanowych półmiskach będą znikać w oka mgnieniu!

Ozdoby stołu 7Kolekcja Artesano Original ; Źródło Villeroy&Boch

Ozdoby stołu 13Patera-etażerka z kolekcji Artesano Original ; Źródło Villeroy&Boch

Ozdoby stołu 10
Kolekcja Artesano Original ; Źródło Villeroy&Boch

Ozdoby stołu 9
Kolekcja Artesano Original ; Źródło Villeroy&Boch

Dodaj komentarz